E Kitap Okuyucu Tavsiye

1
3571
e kitap okuyucu tavsiye
e kitap okuyucu tavsiye

E Kitap Okuyucu Tavsiye

Elektronik mürekkep teknolojisinin dünyada yayılması ile birlikte e kitap okuyucular daha geniş kitlelere ulaşmakta ve buna bağlı olarak da kullanıcı adayları e kitap okuyucu tavsiye arayışı içerisine girmektedir. Bu yazımızda hangi e kitap okuyucu ? sorusunun cevabını bulmaya çalışacağız.

E-kitap okuyucu cihazlar her ne kadar temel tek bir fonksiyon üzerine üretilmişler gibi görülse de, pazar payı giderek yükselen ebook reader sektörü farklı özellik ve kapasiteye sahip birçok cihaz ortaya çıkarıyor.

e kitap okuyucu tavsiye
e kitap okuyucu tavsiye

E-Kitap Okuyucuların Temel Parametreleri

E Kitap Okuyucu Nedir? yazımızda daha önce e-okuyuculara dair genel ve temel bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Şimdi bu bilgiler ışığında e kitap okuyucuları çeşitlendiren ve birbirinden farklı kılan temel özellikleri şöyle sıralayabiliriz;

  • arka plan ışığı teknolojisi,
  • sayfa geçiş hızı,
  • pdf kitap okuma performansı,
  • dahili hafıza kapasitesi,
  • wifi ve 3g desteği,
  • desteklenen ebook formatı çeşitliliği,
  • dokunmatik hassasiyeti,
  • fiziksel tuş barındırma,
  • sesli kitap desteği,
  • dahili hoparlör,
  • mikrofon
  • ve en önemlisi fiyat

E-okuyucular yukarıda saymaya çalıştığımız başlıklar üzerinden birbiri arasında çeşitlenmekte ve ortaya birçok farklı model çıkmaktadır. Bu durum da doğal olarak e kitap okuyucu almak isteyen aday kullanıcıları bir sürü soru işareti içerisinde bırakmaktadır.

En İyi E Kitap Okuyucu Hangisi ?

En İyi E Kitap Okuyucu Hangisidir? yazımızda da üzerine basarak belirttiğimiz gibi en iyi cihazın belirlenmesi tamamen sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapılmalıdır. Tabi satın almak için en iyi cihaz hangisidir sorusunun cevabını arıyorsanız bu durum geçerli. E kitap okuyucu tavsiye yazımızın temel mantığı da buna dayalı.

Bir e-okuyucu alacaksanız öncelikle yukarıdaki yazımızı okuyup, kendinize bir ihtiyaç analizi yapmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde tam da almak istediğiniz cihaza sahip olabilirsiniz.

Bunun haricinde kriterim yok, en iyisi hangisi diye merak ediyorsanız cevabı size cihazın fiyatı verecektir. Ne kadar ekmek o kadar köfte prensibi ebook reader piyasasında da geçerli. Güncel cihazlarda en yüksek fiyatlı olan modeller dönemin en iyi cihazlarıdır.

e kitap okuyucu fiyatları
e kitap okuyucu fiyatları

E Kitap Okuyucu Fiyatları

Giriş seviye ebook cihazları 300 – 350 TL gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunuluyor. Orta seviye cihazlar ise 500 – 900 TL gibi geniş bir aralıkta fiyatlanmakta. Birinci sınıf denilen premium cihazlar ise 1500 – 2000 TL gibi yüksek fiyatlara sahip.

Ekitap cihazlarının fiyatlarındaki bu yüksekliğin temel sebebi ise güncel dolar kuru temelli. Bir yıl içerisinde neredeyse %50 gibi uçuk bir zamlanma meydana geldi fiyatlarda.

E Kitap Okuyucu Fiyatları yazımızda tablo halinde e-okuyucu cihazların yurtdışı – yurtiçi fiyatlarını karşılaştırmalı olarak inceleyebilirsiniz.

E Kitap Okuyucu Nereden Alınır?

Birkaç yıl öncesinde yalnızca online satış siteleri üzerinde bulabiliyorduk bu cihazları. Şimdi ise online satış sitelerinin yanında hem teknoloji mağazalarında hem de büyük zincir marketlerde e kitap okuyucu cihazlara rastlayabiliyoruz.

Ancak yine de en avantajlı ve ucuz ebook okuyucuyu internet üzerinden alabilmekteyiz. Özellikle indirim kuponu ve önemli gün indirimi yakalanırsa gayet güzel fiyatlara bir e kitap okuyucuya sahip olabilirsiniz.

Bu Kadar Anlattın Tamam, Şimdi Özet Geç, Hangisini Alalım 🙂

Buyrun ihtiyacınıza ve bütçenize göre e kitap okuyucu tavsiye listemiz;

Nefes alsın yeter diyorsanız Wexler Flex One.

Bilinen bir marka en uygun cihaz lazımsa Kobo Touch.

Ben ucuz işimi gören, biraz daha performanslı ve de bilinmiş bir cihaz almak istiyorum diyene Kindle Touch.

Orta seviye arka ışığı olan performanslı cihaz isteyene Kindle Paperwhite 3.

Arka ışığı olsun ancal fiyatı da uygun olsun diyene PocketBook Touch Lux ve Calibro Touch Lux.

Suya sele, toza darbeye dayanıklı cihaz isteyene Kobo Aura H2O.

Param var, kaliteli ve orta-üst seviye bir cihaz lazım ise Kindle Voyage.

Benim olayım pdf okumak, pdf performansı çok önemli diyene Onyx Boox Max.

Üstün bir cihaz istiyorum, bütçe sıkıntım yok diyene ise Kindle Oasis.

E kitap okuyucu tavsiye yazımızın sonuna geldik. Umarız sizlere faydalı olur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle…

1 YORUM

  1. merhabalar. yazılarınız harika e booklar hakkında hiç bilgim olmamasına rağmen çok şey öğrendim. teşekkürler.

    biliyorum yazdım diyeceksiniz ama aralrında ne alacağımı bilemedim. ben öğrenciyim daha çok makale ve pdf dosyalarıyla işim oluyor. bunları en iyi açan ve bunlar üzerinde altını çizip notlar labileceğim kelime sorgulayabileceğim cihaz hangisi. bütçem 700 civarı. bir çok konuda rahatlık sağlayacksa 1000 e de zorlayabilirim. teşekkür ederim. başarılar dilerim

CEVAP VER

Yorumunuzu Yazın
Adınızı Girin